Kuvauspalvelut ja valmiit vedokset

Tapahtumakuvaus: häät, hautajaiset, urheilukilpailut, tanssinäytökset... Kuvamyynti: mainoskuvat ja julkaisut, luontokuvat seinälle... Tässä esimerkkejä tarjoamistani kuvauspalveluista.

Teen kuvaukset pääosin tuntityönä. Tuntikorvauksen vastineeksi asiakas saa tilaisuuden valmiit digitaaliset kuvatiedostot itselleen vapain käyttöoikeuksin, jolloin itse kuvista ei enää tarvitse maksaa erikseen. Kuvat toimitetaan muistitikulla, jolta tiedostot voi kopioida vaikka kaikille vieraille. Pidemmissä toimeksiannoissa hintaa voidaan useimmiten tarkistaa, esimerkiksi koko päivän hääkuvaukset tarjoan pakettihinnalla. Vakiotuntihintani on 100 euroa / tunti (sis. alv), lisäksi pidemmistä matkoista veloitan kilometrikorvauksen. Kuvien myynti kaupallisiin tarkoituksiin tai muuhun vastaavaan julkaisukäyttöön noudattaa alan yleistä hintatasoa. Mielenrauhan varmistamiseksi säilytän kaikkien kuvien varmuuskopiot vähintään viiden vuoden ajan.

Ota yhteyttä ja kerro toiveistasi, niin etsitään työlle sopiva hinta ja toteutustapa!

 
Kuohuviinin kaatoa lasiin

Hää- hautajais- ja muu juhlakuvaus

 
Vihkisormus

Hankkimalla valokuvaajan varmistat, että vieraasi ja sinä itse voitte keskittyä täysin ainutlaatuisen tilaisuuden seuraamiseen kameran näytön sijaan. Kuvauksen kesto sovitaan tapauskohtaisesti. Esimerkiksi häät voidaan tarvittessa kuvata aamun valmisteluista vihkimiseen ja hääjuhlan iltaan, mutta myös lyhyt toimeksianto on mahdollinen. Hautajaisten yhteydessä voidaan esimerkiksi sopia pelkän siunaustilaisuuden kuvaamisesta ja jättää muistotilaisuus vain muistoin tallennettavaksi. Pidempi toimeksianto on aina tuntihinnaltaan lyhyttä halvempi.

Tapahtumakuvauksen yhteydessä on mahdollista järjestää myös henkilökuvausta: kirkossa tai juhlapaikalla voidaan ottaa potrettikuvat hääparista esimerkiksi kiitoskortteja varten, samoin ristiäisten nimen saajasta mahdollisine sisaruksineen voidaan ottaa kauniit kuvat vaikkapa lehti-ilmoitusta silmällä pitäen. Potreteista julkaisen aina koevedokset salasanasuojatussa galleriassa. Hääkuvauspaketteihin kuuluu lisäksi aina suunnittelutapaaminen morsiusparin kanssa ennen häitä. Tällöin käydään läpi mm. juhlan kulku ja hääparin erityistoiveet, jotta itse tilaisuudessa kaikki sujuisi jouhevasti, samalla myös molempien osapuolten kasvot tulevat tutuiksi jo ennen tilaisuutta.

Ja oli kyseessä sitten rippijuhla, teatteriesitys, kylätapahtuma, syntymäpäivät tai konsertti, niin jotain aina järjestyy - vaikka vain yhden kuvan ottaminen.

Näytökset ja muut yleisötapahtumat, vedosten myynti

Tanssinäytösten sekä urheilukilpailujen kaltaisissa suuremmissa tapahtumissa rittää järjestelemistä. Silloin on kätevää, kun kuvaus sekä kuvien jakelu ja myynti toimivat avaimet käteen -periaatteella. Kuvaan tapahtuman vaikka jo harjoituksista alkaen, valitsen ja käsittelen kuvat sekä toimitan valmiit kuvat tapahtumajärjestäjille tai suoraan osallistujille.

Vedokset ("paperikuvat") myyn Kuvatilaus.fi -kuvapalvelun kautta, joka on luotettava suomalainen kuvavalmistamo. Kuvien valinta tapahtuu verkossa, maksaminen onnistuu pankkitunnuksilla ja valmiit kuvat postitetaan asiakkaalle parin päivän kuluessa. Palvelu tarjoaa myös lukuisia kuvan toimitusvaihtoehtoja: kuvista saa perinteisten kymppikuvien lisäksi suuriakin vedoksia, canvas-tauluja tai vaikka jääkaappimagneetteja.

 
Tanssigalleria

Luontokuvat sekä tuotekuvaus ja muut kuvauspalvelut

 
Canon EF 50mm f/1.4 USM

Muitakin kuvausmahdollisuuksia riittää! Suunnittelet sitten vanhan tavaran myyntiä verkossa tai omien käsitöidesi esittelyä, hyvä tuotekuva antaa hyvän mielikuvan - ja hinnan tuotteestasi. Viereisen objektiivikuvan kaltaiset tuotekuvat on mahdollista ottaa halkaisijaltaan alle 0,5 metrisistä esineistä, myös miljöökuvaus on mahdollista. Ja kysyminen ei maksa mitään, jos kohteesi ei mahtunut tähän listaan!

Sivu päivitetty 26.7.2017 kello 12.12